x

Various
Reggae Gold 2017

Reggae Gold 2017 giver konkurrenterne baghjul

GAFFA

2 x CD / VP Records
Udgivelse D. 21.07.2017
Anmeldt af
Henrik Bæk

Opsamlingsalbummet Reggae Gold har siden 1993 markeret sig som et af de vigtigste og mest indflydelsesrige opsamlingsalbum i reggae-kategorien. Trendsættende, fremadskuende og med en friskhed, der til fulde beviser, at reggaemusikken er "still going strong".

2017-udgaven er ingen undtagelse og kommer med 17 nye tunes med noget af det bedste inden for reggae og dancehall. Albummet giver også denne gang konkurrenterne baghjul, og meget apropos har VP Records, der udgiver albummet, denne gang valgt at lade coveret pryde med den smukke model Liliann Uwanyuze fra Rwanda, der iklædt diminutive beklædningsgenstande i jamaicanske farver og med en guldkrone på hovedet sidder overskrævs på en Honda motorcykel, klar til at give den gas!

Musikalsk er der genhør med kendte reggaenavne som Tarrus Riley, Jah Cure , Queen Ifrica/Damian Marley, Christopher Martin, Jah9/Chronixx, Grammy-nominerede Raging Fyah og Roman Virgo, der alle leverer nogle af deres bedste numre fra 2017. Blandt dancehallstjernerne finder vi Charly Black, Aidonia, Deep Jahi, Style X, Spice og den morddømte Vybz Kartel, der ganske forbløffende vedbliver at udsende nye numre fra fængslet, efter han tilbage i 2014 blev idømt livsvarigt fængsel.

Læg dertil bonus mix-cd'en, hvor DJ Chromatic ’The Ultimate’ har mixet samtlige 17 numre sammen nonstop tilsat lydeffekter og jingler i ægte sound system stil, og årets opsamlingsalbum med fingeren på reggae- og dancehall-pulsen er en realitet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA