The Blues Overdrive: Overdrive Live!

The Blues Overdrive
Overdrive Live!

Bundsolid bluesfest fra Smukfest 2016

GAFFA

CD / Gateway Music
Udgivelse D. 06.06.2017
Anmeldt af
Espen Strunk

Navnet til trods bevæger danske The Blues Overdrive sig egentlig ikke ud på noget overdrev, sådan i rent genremæssig forstand. Bluesmusikken er en rummelig skabelon – og Martin Olsen, Andreas Andersen og kompagni placerer sig i den relativt traditionelle, tunge og elektrificerede ende af skalaen.

Det gør de til gengæld rigtig godt; også på denne liveoptagelse fra festivalen Smukfest i Skanderborg fra sommeren 2016, hvor kvartetten diverterer med en stribe egne kompositioner foruden fortolkninger af Dylans High Water (For Charlie Patton) og The Chambers Brothers gamle You Got the Power to Turn Me On.

Som på tidligere udspil demonstreres et fast greb om formatet; der spilles sikkert og solidt, og det er både klædeligt og meningsfuldt, når gruppen undervejs leverer en velplaceret hyldest til den afdøde, danske bluesmester Peter Thorup med sangen Mr. 16 Tons (Blues for Thorup).

Titlen på sidstnævnte er i øvrigt en reference til Merle Travis gamle minearbejder-elegi 16 Tons fra 1946, som blev en slags signatursang for Thorup. Lidt (blues)nørdet har man vel lov at være.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA