x
Peter A. G.: Det Er Tiden Der Går (Det Scene Show 3)

Peter A. G.
Det Er Tiden Der Går (Det Scene Show 3)

Gammelfar sludrer om løst og fast på sit erindringstogt

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 21.09.2017
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det Er Tiden Der Går er studieindspilninger fra Peter A. G.’s akustiske soloshow. Et show, der nu kører i 3. udgave og vel har udartet sig til en slags musikalske erindringer fra sangeren og ordmageren fra Gnags. Og det er ikke ord, som mangler på Det Er Tiden Der Går, hvor Peter A. G. når rundt om det meste her i livet. Altså det nære her i livet, der handler om relationer.

Peter A. G. har – heldigvis – stadig en stålfast tro på at kærligheden kan overvinde alt, og på albummet bliver det til Kærligheden Overvintrer. Og albummet er fyldt med denne slags ordlege, som Peter A. G. både mestrer og mishandler. Det bliver bare for fladtrådt med en gåtur i Psykologisk Have.

Det er ingen nyhed, at Peter A. G. har en del på hjerte og ikke er bleg for at indtage rollen som skolemester. Men på Det Er Tiden Der Går skruer han ned for forelæsningerne og begiver sig mere ud i erindringens åbne hav, hvor han finder sine små poetiske nedslagspunkter. Han hviler i sig selv på den blide Regnvejr med ordene ”Som min han sagde min gamle regnelærer/der er ikke noget som Nørrebro i regnvejr”. Det fortæller også noget om, hvilken generation Peter A. G. tilhører, når man har haft en regnelærer, og hans erindringer er også billeder af et for længst forsvundet Danmark, hvor solen altid skinnede om sommeren. Og vi vel i bund og grund var bedre mennesker.

Musikalsk er Det Er Tiden Der Går en letfordøjelig omgang, der mest skal underbygge sangforedraget, og det fungerer bedst, når han rammer hippietonen fra det tidlige Gnags, som i Der Hvor Asfalten Brækker I Grus eller den frejdige STOP STOP STOP, Det Er Sommer.

Gammelfar er blevet blidere med årene, og erindringens poesi klæder ham, selv om han stadig har svært ved at styre ordstrømmen. Men det rammer en fin balance, når albummet også tager den musikalske underlægning alvorligt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA