x
Ilden er ikke helt brændt ud

The Rumour Said Fire, Posten, Odense

Ilden er ikke helt brændt ud

Anmeldt af Søren Pors Grundahl | GAFFA

Arkivfoto

Her til aften gæstede The Rumour Said Fire den lille scene på Posten i Odense. Koncerten bestod primært af sange fra det seneste album "Crush", der udkom 28. april. Selv om bandet til tider virkede indadvendt, usikkert og uoplagt, var der dog gode momenter undervejs.

Der er sket meget, siden The Rumour Said Fire i 2009 gik fra at være ukendt til nærmest at blive allemandseje med "The Balcony" fra debut-ep’en "The Life And Death Of A Male Body". Siden har de fjernet sig fra dén jordnære og umiddelbare folk-rock-lyd, der i første omgang havde ført dem frem med så høj fart. Efter en lang pause med fem års stilhed har københavner-kvartetten fundet sig selv i et indie-pop-univers med afstikkere til 80’ernes shoegaze og post-punk.

Da jeg første gang så The Rumour Said Fire på spillestedet Bygningen i Vejle i 2011, var salen propfuld af et tændt, ungt publikum. Her til aften var det et mere tilbageholdendt og modent publikum bestående af omkring 125 mennesker.

 

Manglende entusiasme

Bandet lægger ud med "Destroyer" og "Beneath The Waves" fra "Dead Ends" fra 2012 efterfulgt af "Chimera" og "Sooner Or Later" fra det nyeste album. De bliver fremført med en indadvendthed uden den store entusiasme – i hvert fald fra alle andre end frontmand Jesper Lidang, der gør det fint. Han har ikke nogen stor stemme, men lydmanden gør, hvad han kan for at give hans stemme fylde.

Med "Evil Son" fra debut-ep’en bliver vi sendt tilbage og får en snert af den gamle lyd, hvilket klæder bandet. Tamburin på fire-slaget, simpelt trommebeat og flotte vokalharmonier fra Søren Lilholt fungerer godt. Melodien er bærende og det betyder, at der er en genkendelighed, som nogle af de nyere numre desværre mangler.

 

Mindre umiddelbar og mere tænkt

Det lader til, at gruppen efter storhittet "The Balcony" og debutalbummet er blevet mere bevidst om musikken. Den er blevet mindre umiddelbar og mere tænkt, hvilket skinner igennem i fremførelsen her til aften. Når det er sagt, fungerer numre som "Fuel On Fire", "Nowhere" og "Television Personalities" rigtig godt, selv om bandet ikke kommer helt ud over scenekanten.

Når netop disse numre fra den nye plade fungerer, er det fordi, de er båret af tilbagevendende og dermed genkendelige melodistykker i både guitar og sang. Det er rart, da lyden ellers godt kan blive ensformig og mudret med store flader af lyd – ikke mindst på grund af vokalen, som ligger langt tilbage i mikset og til tider drukner i rumklang.

The Rumour Said Fire virker til at have svært ved at indfri de ønsker, som publikum lader til at have. I hvert fald er det de ældre numre som "Evil Son", "Sentimentally Falling" og "The Balcony", der høster de største bifald hos det midaldrende publikum.

Som et af ekstranumrene kommer "Stepping Out" fra det nyeste album, "Crush". Sangen, der er båret af melodien og det fængende omkvæd, bliver leveret med en god energi. I GAFFAs anmeldelse af albummet blev nummeret da også omtalt som et af højdepunkterne, der beviser, at der stadig er ild i bålet.

 

Sætliste:

Destroyer

Beneath the Waves

Chimera

Sooner Or Later

Evil Son

A Walk

Air Force

Tonight

Fuel On Fire

The Balcony

Voyager

Nowhere

Desolation, Mr. Foe

Television Personalities

 

Ekstranumre:

Red Light

Sentimentally Falling

Stepping Out

The Oracle


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA