x
Lou Reed & Kris Kristofferson: In Their Own Words with Vin Scelsa

Lou Reed & Kris Kristofferson
In Their Own Words with Vin Scelsa

Mageløst mestermøde mellem legendariske outlaws

GAFFA

Album / Bottom Line Theater Cabaret inc.
Udgivelse D. 15.10.2017
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Okay, den havde jeg ikke lige set komme. The Bottom Line Archive har udgivet et dobbeltalbum, der dokumenterer Lou Reed og Kris Kristoffersons fælleskoncert på netop The Bottom Line i New York, vinteren 1994. Men hold nu kæft for en perle, de har gået og gemt på her.

De to mestersangskrivere kunne næppe være mere forskellige: den tilknappede og notorisk mavesure storbypoet Lou Reed over for den storsmilende outlaw-country-sangskriver Kris Kristofferson. Begge har de dog en brusende poetisk åre og stærk melodisk tæft, og stillet overfor hinanden på det lille spillested på Manhattan resulterer det både interessante samtaler og musikalske gnister.

Der masser af humor og selvironi mellem de sitrende versioner af såvel klassikere som sjældenheder fra begge d’herrer, der blandt andet fortæller om deres tilgang til sangskrivningens ædle kunst, giver indsigt i udvalgte sange og beretter om deres karrieres spæde start.

Scoopet på denne udgivelse er at høre Kristofferson og Reed tale om den andens musik, som når Kris Kristofferson for eksempel fremhæver følgende linje fra Lou Reeds Strawman som en af sine personlige favoritter: ”Does anyone need yet another politician caught with his pants down and money sticking in his hole.”

Kris Kristofferson synger sin sang til Sam Peckinpah, og Lou Reed fortæller om at skrive for Wim Wenders. Det er en mesterlig blanding af kunstnermøde, interview og så simpelthen en samling uafrysteligt stærke sange, der leveres med en råhed, ærlighed og uimodståelig coolness. I tvivl? Så bare til Lou Reeds fremførelse af Why Can’t I Be Good.

Det er en tidsløs og storslået demonstration af overjordisk sangskrivning, der de to genrers (rock og country, red.) forskelligheder til trods går forbilledligt godt i spænd. To kunstnere, der som Vin Selsa siger i sin introduktion, er: ”respected, loved and admired in any corner of the music world where honesty and integrety are cherised. This is the real deal!” Denne udgivelse viser hvorfor. Hav den roligt i tankerne, når der skal kreeres ønskesedler til den kommende højtid. Denne her perle af en dobbeltplade kommer til at give dig flere lykkelige stunder, end nok så stor en stak nye underhylere eller deodoranter kan garantere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA