x
Chris Brown: Heartbreak on a Full Moon

Chris Brown
Heartbreak on a Full Moon

ANMELDELSE: Chris Brown drukner på 45 sange langt, rodet album

GAFFA

Album / RCA Records
Udgivelse D. 31.10.2017
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

45 sange. To timer og 40 minutter. Med en konceptplade, der minder om R. Kellys 33 numre lange serie Trapped in the Closet, har Chris Brown sat denne anmelder på en hård prøvelse. Heartbreak on a Full Moon kommer efter, Netflix havde premiere på dokumentaren Welcome to My Life, der mest af alt var et forsøg på at få Brown til at fremstå som en god fyr og misforstået i hele slå-på-Rihanna-miseren. Dokumentaren virkede ikke på mig. Men jeg vil forsøge at anmelde denne plade uden tanker om privatpersonen Chris Brown i baghovedet.

Albumåbneren ”Lost & Found” er fire minutters rod, der godt kunne tyde på at Brown gerne vil lave et mere eksperimenterende album end hidtil, du ved, Frank Ocean-style. Efterfølgeren ”Privacy” slår den tese ned, med ”boom-shaka-laka” og rendyrket r&b om at ”lick your private parts”. Så kender man ham igen. Og så er der de forbandede samples: ”Juicy Booty” sampler Mmtumes ”Juicy Fruit” og er – hehe – featuring R. Kelly! ”Questions” sampler til gengæld Kevin Lyttles fuldstændigt forfærdelige nuller-hit ”Turn Me On”, og ”Even” misbruger Michael Jacksons ”Remember the Time”.

”Roses” er til gengæld et lidt interessant nummer. Helt down and dirty r&b med en bombastisk, nærmest atmosfærisk produktion. Lyrikken er selvfølgelig lige så åndsforladt som resten af pladens numre. Hvis Brown fik en dollar for hvert ”pussy” der blev sagt, ville han ikke behøve at pushe pladesalget af Heartbreak on a Full Moon på sin Instagram. Anden del af pladen handler mere om Browns kamp med at være, ja undskyld, en idiot. Som på ”Hurt The Same” med teksten: ”The drugs, they can numb the pain/Popping bars, it's easy but, but I still hurt the same”. Eller ”I Love Her” hvor han synger om ”skeletons in the closet”. ”Tough Love” viser, hvor dybt Browns inderlighed rækker: ”Sometimes I get sentimental and I get all in my head/I get caught up in feelings and regret the things I said”... Det er lidt letkøbt, ikke? Pladens 42. (!) nummer ”Hangover” har til gengæld en form for fortælling i sig, hvilket er et kærkomment indslag.

Chris Brown skal lære at dræbe sine darlings. For der er omkring en håndfuld gode numre at finde på Heartbreak on a Full Moon. Men de drukner i mængden, og da værket skal anmeldes i sin helhed og ikke for dets potentiale som ep, ja så lander vi altså kun på en enkelt stjerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA