x
George Michael: Mtv Unplugged

George Michael
Mtv Unplugged

Tilbage til 90’erne: Akustisk og organisk pragtpræstation fra den savnede popsmed

GAFFA

3 x CD / Sony Music
Udgivelse D. 20.10.2017
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Det er snart ved at være et år siden, George Michaels tragiske bortgang første juledag satte et trist punktum for et rædsomt 2016, hvis vi mistede en række af musikkens helt store skikkelser.

Heldigvis er der stadig musik i gemmerne, man kan glædes over, og i den nylige genudgivelse af Listen Without Prejudice Vol. 1 er det Mtv-unplugged-koncerten fra 1996, hvor han netop havde udgivet pragtværket Older, der for alvor stikker ud.

Optagelsen viser ham som den fremragende sanger og det gennemmusikalske væsen han var med en perlerække af stærke sange fra storhedstiden, og sange som Fastlove, Older og Star People står flot frem i et organisk og akustisk lydbillede, der viser at sangene også holder uden for de stramt producerede studieversioner, George Michael mestrede.

Sine steder er det måske lige lovligt 90’er funky set gennem nutidens briller, men sangenes kvalitet, bandets bidrag og George Michaels indsats kan man ikke sætte en finger på. Et kærkomment minde om en stærk sangskriver og karismatisk performer, hvis nogle i den kommende måned skulle have brug for at manden var andet og mere end Last Christmas – som i denne anmelders bog i øvrigt ikke fejler andet end den årlige overeksponering.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA