x
SpeKtr: Excelsior

SpeKtr
Excelsior

ANMELDELSE: Elegant henkastet fra Ramdas og Co.

GAFFA

Album / All Good Clean Records
Udgivelse D. 08.12.2017
Anmeldt af
Torben Holleufer

Anført af Sort Sol-guitarist Manoj Ramdas er den nye udflugt inden for soundtrack'n'roll blevet egen fornem identitet fremfor ærbødig homage

Guitaristen Manoj Ramdas er på banen igen med sit filmorkester, hvor kun keyboardspilleren Ida Rud (alias "Tykke Ida", selvbestaltet kropsaktivist og journalist) er tilbage fra det oprindelige band. Og der er fortsat her næsten et årti senere tale om særdeles helstøbt musik, der har et herligt henkastet og særdeles elegant udtryk. Hollywood må være næste stop for smågeniale Ramdas, hvis der er retfærdighed til.

Jeg er vild med Lasse Herbsts tørre tromme, Ruds overlegent fede klaverer og kompositionerne på et album, der nok signalerer krautrock, men har en form, som er orkestrets egen signatur, og som er gået fra nørdet showmusik til et værk, der sagtens står alene. Fremhæves skal numre som førstesinglen Material Men of Fortune og afslutteren The Light That Is Not Light, hvor vi cruiser overlegent af sted på potente keyboards, mens kapelmesteren selv shredder og twanger, så det er en fornøjelse.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA