Dizzy Mizz Lizzy: Livegasm!

Dizzy Mizz Lizzy
Livegasm!

Toptunet rocktrio på sejrstogt

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 08.12.2017
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Man siger, at gammel kærlighed sjældent ruster. Det gælder i hvert fald, når det kommer til Dizzy Mizz Lizzy. Efter deres comebackalbum Forward in Reverse fra 2016 er publikum strømmet til deres koncerter, og bandet er efter 20 års albumpause igen Danmarks mest populære rockorkester.

Det bunder selvfølgelig i fortidens meritter, der aldrig har mistet deres glans hos publikum. Men at Dizzy Mizz Lizzy ikke blot er et glædeligt ekko, skyldes Forward in Reverse, der satte en mørkere og ikke mindst hårdere tone hos det melodiglade band.

På livealbummet Livegasm! er det lidt uventet de nye sange, der står stærkest. De fremføres med en sammenbidt koncentration og kommer til fulde til deres ret som knivskarpe og bidske rocksange med en tung og vuggende bund. Det er lidt af en fryd at høre turboen sat til på Love at Second Sight og så lade det løsne lidt op i melodien på Brainless.

Livegasm! byder bevidst på en blanding af nyt og gammelt, og alle de store hits er at finde på indspilningerne, hvor de fleste stammer fra Roskilde Festival. Her er trioen tydeligvis på hjemmebane, og som det vintageorkester, de trods alt også er, har de fulgt den gammeldags formel for liveindspilninger, hvor fællessang og publikumshujen er mikset helt frem i lydbilledet. Det ødelægger lidt fornøjelsen ved de fortræffelige Barbedwired Baby’s Dream og Waterline, mens det kammer helt over på Love Is a Loser’s Game.

Livegasm! er dog en fortræffelig dokumentation af et band, der har genfundet energien og tilmed kan spille på nye strenge.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA