x
N.E.R.D.: No One Ever Really Dies

N.E.R.D.
No One Ever Really Dies

Pharrell og gutterne er bedst med gæster – og dem er der heldigvis masser af her

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 15.12.2017
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Det starter overrumplende ud på N.E.R.D.s tilbagevenden til pladefronten med en hårdt rappende Rihanna, der tager stikkene hjem på piskesmældet Lemon: fuld knald på og masser af attitude. ”It’s Rihanna, nigga, my constellation in space, warp speed doctor Spock couldn’t case, nigga…”

Helt så overbevisende er resten af albummet ikke, men i særdeleshed i kraft af sin imponerende gæsteliste er der masser af stjernestunder, hvoraf særligt Kendrick Lamar. M.I.A. og Andre 3000 stråler på henholdsvis politiske Don’t Don’t Do It, Kites og Rollinem 7’s.

Albummet er som forventet en eklektisk omgang, der rent musikalsk skyder med spredehagl – også gerne inden for det enkelte nummer. Det er ikke så forstyrrende og usammenhængende, som det måske lyder – som sådan er der en ret stringent linje albummet igennem, al uforudsigelighed til trods.

Deep Down Body Thurst er N.E.R.D., når de er værst med anmassende guitar og doven-energiske slagords-omkvæd, det går lidt igen på Voilá, men der kommer en fræk olietromme-outro sangen til undsætning. Og når man så er nået til forrygende 1000 med en tændt og AutoTune-indsovset Future i fokus, er enhver tvivl om albummets holdbarhed forduftet.

No One Ever Really Dies holder i det store hele et fornuftigt bundniveau, og selv ikke en akavet reggaesag med allestedsnærværende Ed Sheeran om bord formår for alvor at slå skår i glæden over en gedigen genkomst af et album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA