x
Yungblud: Yungblud

Yungblud
Yungblud

Lovende udspil fra Englands hotteste teenager

GAFFA

EP / Geffen
Udgivelse D. 19.01.2018
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Med singlen "King Charles" blæste Dominic Harrison, aka Yungblud, i 2017 ind på den musikalske scene med lige dele kæk attitude, hverdagsrealisme og fuldstændig styr på, hvordan et hit skal skæres. Og på dette skridt videre får man fem numre, der viser, hvad den 19-årige brite kan.

"Polypgraph Eyes" er en poppet, næsten r&b-agtig åbningsskæring, leveret dæmpet og følelsesladet, og teksten cirkler modigt om romance og overgreb i sene nattetimer, hvor grænsen mellem ja og nej drukner i alkohol. "Anarchist" har tydelig inspiration fra den engelske grime- og hiphop-scene, og med et fint flow leverer Harrison titlen, så den tvetydigt lyder som ”And I kissed”.

Ep’en indeholder naturligvis også "King Charles". Catchy og leveret med en selvsikkerhed, som det er svært ikke at falde for. Denne anmelder mener nok, at omkvædet låner en del fra Mansun-nummeret "Taxloss", men det gør det ikke dårligere.

"Tin Pan Boy" klinger også genkendeligt, her som Arctic Monkeys. Ikke mindst som "From the Ritz to the Rubble", tilføjet lidt irriterende vokaleffekter på omkvædet. Og inspirationen fra Alex Turner er da også udtalt og ikke skjult hos Yungblud, der i dialekt og levering minder om AM-frontmanden.

”I Love You, Will You Marry Me?” formår både at lyde som både det pureste pop og ska-punk i sin tragiske nordengelske Romeo & Julie-historie, og det er svært at forestille sig, at svaret på spørgsmålet ikke er et rungende ja.

Fem numre, der måske ikke er helt perfekte og musikalsk favner vel bredt, men retfærdiggør hver eneste linje hype, der er smidt efter Yungblud. Forventningerne til den talentfulde teenager er hermed skruet op.

Yungblud optræder til GAFFA-Prisen i Odeon i Odense 22. februar. Læs mere, stem og køb billet på GAFFA.dk/prisen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA