x
Fjæstad & Hellemann Bros.: Songs of Jacob Elk

Fjæstad & Hellemann Bros.
Songs of Jacob Elk

Storslåede sange fra et plaget sind

GAFFA

Album / Egen Udgivelse
Udgivelse D. 16.11.2017
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Da sangskriveren Jacob Elk for nogle år siden ramte bunden med et psykisk sammenbrud, kom han ud af krisen ved at supplere den professionelle hjælp, han modtog, med en solid gang terapi gennem sangskrivning. Det kom der over 40 sange ud af, og de 11, der er havnet på Songs of Jakob Elk emmer af at være blevet til på baggrund af dyb indre nødvendighed – samtidig med, at de lyder umanerligt godt.

Bag eksekveringen af Elks sange står sangskriverens to gamle gymnasiekammerater, Jens og Peter Hellemann, der sammen med en af landets mest udtryksfulde sangere, Bjørn Fjæstad, har begået et frydefuldt flosset udtryk, der skramler lige lukt ind i øregangene på den sagesløse lytter, der ikke har andet valg end at lade sig overrumple af afsindige ørehængere som "The Clown", "Beat Reality" og "Kaboom Kabaang Kachiing".

Som en potent cocktail af David Bowie, Tom Waits og Cat Stevens rammer albummet en særlig nerve, og enhver med hang til stærk sangskrivning og mageløs musiceren bør unde sig en stund eller to sammen med Fjæstad, Hellemann-brødrene og Jacob Elks sange.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA