x
Fuldstændigt forrygende fristadsflæns

Hatesphere + Livløs, Loppen, Christiania

Fuldstændigt forrygende fristadsflæns

Anmeldt af Nana Vogelbein | GAFFA

Arkivfoto

Åh, HateSphere. Din dejlige dødsmaskine. Hvor er I dygtige. Og hvor spiller I tight som ind i helvede.

Fra løgne og bedrag til sygen indeni - og de 19 mellemliggende numre - gik det fandeme fee’, og mit korrumperede hjerte bankede taktfast og hårdt til maskingeværsalverne i ”Only The Strongest”.

HateSpheres københavnske afklapsning af mini-turnéen Something New, Something Old, Something Borrowed, Something Live 2018’ efterlod ingen tvivl om, at vi med rette kan holde Dannebrog højt hævet, når det kommer til de galopperende guitar-riffs og tunge grooves, som bandet er så ypperlig en eksponent for.

Måden, hvorpå det aarhusianske orkester kompromisløst fremførte et bredt udsnit af sit imponerende bagkatalog, afspejler ganske enkelt en klasse, som er formidabel. Den hænger først og fremmest sammen med indretningsarkitekt Peter ”Pepe” Lyse Karmark. Tak. For din hjerne. Og for eksekveringen, som du og drengene leverede. Så kom weekenden ligesom i gang.

HateSpheres albums fra start-nullerne står for denne anmelder som noget af det ypperste, den danske metalscene har præsteret, og fredagens sætliste var derfor også en af de slags drømme, man ikke har lyst til at vågne fra.

I Loppens intime rammer gik takt og tone hurtigt op i en højere enhed, og vi var mange, der mistede både hørelsen og måske også dele af vores værdighed i det hav af hår og øl, som opstod foran scenen.

Sidst, jeg oplevede HateSphere live, var i Berlin i 2006. Musikalsk har bandet måske ikke ændret sig meget, men hey: Hvis det ikke er i stykker, hvorfor så også reparere det?

Smagsprøven på bandets 10. studiealbum, som kom cirka halvvejs inde i koncerten i form af nummeret med den mundrette arbejdstitel ”Sådan er kapitalismen”, lover i hvert fald godt, og der går ikke 12 år mere, før jeg er tilbage blandt publikum.

Som et dampspyende lokomotiv, der forlader perronen og sikkert vinder terræn, har HateSphere aldrig lige været sådan at standse. Det kan vi kun glæde os over.

Fredagens lektion i forrygende fristadsflæns udløser fem store stjerner. Klasse fornægter sig ikke.

Meget mere end et one night stand
Og så var der Livløs. Med den energi og musikalitet, som de fem fra fastlandet mønstrede, er der ingen tvivl om, at de bliver til noget endnu større. Frontmand Simon Olsen har en karisma og gennemslagskraft, der på ypperste vis samler trådene i et befriende brutalt univers, man må have dyb respekt for. Jeg tabte kæben til ”Sheets”. Det er et af de bedste numre, jeg længe har hørt.
Hvis det er sådan, at nutidens slås og bolle-musik lyder, er Livløs virkelig et godt knald!
Fem stjerner for den indsats.

Undergrundens massive support
Billy Boy in Poison vil jeg også gerne have haft en mening om. Men der var nogle logistiske udfordringer på Loppen, som gjorde, at jeg må have den fulde oplevelse til gode. Jeg noterede mig dog, at aftenens suverænt største publikumsfremmøde var til disse herrer. Det tætpakkede, headbangende gulv vidnede om, at undergrunden lever i allerbedste velgående, og at Billy Boy in Poison har en virkelig stor hær af supportere, som vil have meget mere af bandets ambitiøse dødsmetal.

HateSphere med Livløs og Wrath of Belial spiller lørdag den 17. februar 2018 i VoxHall, Aarhus.

Livløs’ sætliste:
Blood & Despair
Sheets
Noctum
Before the Flood
Into Beyond
Passenger

HateSpheres sætliste:
Lies and Deceit
Murderous Intent
Resurrect With a Vengeance
Release the Pain
Lines Crossed Lives Lost
Hate
Only the Strongest
Murderlust
Sådan er kapitalismen
The beginning and the End
Deathtrip
Ill Will (D-A-D-cover)
Caught in a Mosh (Anthrax-cover)
Drinking with the King of the Dead
Forever War
Feeding the Demons
The Coming of Chaos
Iconoclast
On the Shores of Hell
New Hell
The Sickness Within

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA