x
oktober: Nordic Noir

oktober
Nordic Noir

Oktoberbarn med lys fremtid

GAFFA

CD EP / disco:wax
Udgivelse D. 19.01.2018
Anmeldt af
Trine Agathe Østergaard

Sidste års finalist i DR’s KarriereKanonen, oktober, er udkommet med sin debut-ep. Og hvilken ep! Bag kunstnernavnet gemmer sig Rune Kuda Mhlanga Fischer, der nok bedst kan beskrives som en hybrid mellem Sivas og Ukendt Kunstner. Og så alligevel ikke. For oktober kan noget ganske fint og særligt.

Det skyldes, at oktober har en stærk og smuk vokal, der trods tunge beats står klart på alle numrene. Som på ”Se mig”, hvor broen næsten kan give associationer til den canadiske r&b-sanger The Weeknd.

”Nordic Noir” indeholder seks numre, der er stemningsbåret og ikke skabt ud fra den klassiske popsangsskabelon. Det er urbanpop, hvis centrale element er de mange kontraster, det moderne ungdomsliv indeholder. Det er optimisme over for total håbløshed. Troen på sig selv over for præstationsangst.

Det kontrastfyldte univers kommer også til udtryk i den stille og melankolske ”Vanvittig”, hvor oktober synger: ”Der' så mang', jeg ku' citere/Men kan ikk' komm' på nogle nu/Der' så mang' ord/Men ingen lyd, når jeg åbner munden/Mine ambitioner overstiger tvivl/Har så mange tanker, så må bare skrive dem”.

Alt i alt tegner fremtiden godt for oktober, og efter denne debut kan vi godt regne med at høre meget mere til ham.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA