x
Tracey Thorn: Record

Tracey Thorn
Record

ANMELDELSE: Vedkommende Tracey Thorn har stadig masser på hjerte

GAFFA

Album / Caroline Records
Udgivelse D. 02.03.2018
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Tracey Thorn er langt om længe tilbage med sit første udspil siden det mildest talt vidunderlige gløgg-soundtrack fra 2012, Tinsel and Lights. Hvor omtalte højtidsalbum og dets to år ældre forgænger, den lige så pragtfulde Love and Its Opposite, tog udgangspunkt i et organisk klingende og håndspillet lydbillede, er vi på Record ude i en mere elektronisk indpakning.

Thorns stemme er ingenlunde blevet mindre markant med tiden, og det samme kan siges om hendes sangskrivning. ”Ni feministiske bangers” har hun selv kaldt herligheden, hvor særligt den stærke ”Sister”, pop-perlen ”Babies” og inderlige ”Face” stikker ud.

Som hos kollegaen John Grant har Thorn aldrig været bange for at folde sig ud på tekstsiden i sine slidstærke sange (”Don’t mess with me, don’t hurt my babies, I’ll come for you, you’ll find you’ve bitten off more than you can chew. You are a man, but I’m not your baby, I get so scared, I know you own the world, and I fight like a girl.”).

I studiet har hun allieret sig med Warpaint og Corinne Bailey Rae, mens Ewan Pearson har siddet i producerstolen. Det er der kommet en alsidig, personlig og eftertænksom popplade ud af, og med den i ørerne kan man roligt gå det forestående forår i møde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA