x
Hugo Helmig: Promise

Hugo Helmig
Promise

Helmig-hypen holder

GAFFA

CD EP / The Bank Music
Udgivelse D. 09.03.2018
Anmeldt af
Trine Agathe Østergaard

Tilbage i 80’erne stjal Thomas Helmig mange pigehjerter. Nu er de piger blevet til kvinder, og deres døtre kan meget passende forelske sig til Helmigs søn: Hugo Helmig.

For ikke nok med, at han har arvet sin fars charme, så kan han også noget, når det gælder kærlighedssange. Allerede på nummeret ”Promise” viser Hugo Helmig sin evne til at være en vedkommende singer-songwriter. 19-årige Hugo Helmig har en super vokal, der lyder ældre, end den reelt set er – den lyder ru af livserfaring og dyb af modenhed.

Ep’ens nummer to er ”Please Don’t Lie”. Et nummer, der blev kåret til årets sang ved GAFFA-Prisen 2018, og som er blevet streamet over 13 millioner gange. Men det er også en virkelig god og gennemført popsang, der forholder sig til Instagram-perfektion og vores trang til at lyve os til et bedre liv på de sociale medier.

På ”Times of War” møder vi en bitter Helmig, der synger om en utro ekskæreste. Sangen vil lidt for meget. Den vil være Phlake-ish og samtidigt skrive sig ind i en moderne sound, på en måde som hverken klæder sangen eller Helmig synderligt godt. Tilbage på sporet er ”Eyes Wide Open”, hvor vi igen bliver mødt af en akustisk guitar og en Helmig uden tonsvis af AutoTune. Sidste nummer er den langsomme ”Hold On”, hvor Helmig viser, at han også kan varetage en mere soulet lyd uden problemer.

Ep’ens fem sange både er alle catchy og velproducerede. Men der er ingen tvivl om, at Hugo Helmig fungerer bedst i det mere klassiske singer-songwriter-regi. Hugo Helmig er helt sikkert på rette vej og indeholder et enormt potentiale til at blive den næste store popsnedker.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA