x
En stemme smurt med fløde og smøger

Hugo Helmig, Train, Aarhus

En stemme smurt med fløde og smøger

Anmeldt af Camilla Palmann | GAFFA

Skal vi ikke for en gangs skyld bare dvæle ved Hugo uden at lægge tryk på efternavnet Helmig? Har man set DR-dokumentaren ”Hugo og Helmig” forstår man, at Helmig junior er træt af konstant at blive sammenlignet med sin far. Det forstår man godt, og det er i grunden også en uretfærdig sammenligning.

Det er åbenlyst, at farmand har lært sin søn et par tricks eller to, når det kommer til at indhente charmepoint hos damerne. Når det er sagt, har de to ikke meget til fælles på vokalsiden. Hugo har fundet sin egen lyd. Stemmen er smurt med fløde og smøger, som får kæden til at køre helt rigtigt. Det vidner ”Promise” om – Hugos nye ep – der fik sin debut for to uger siden. Med afsæt i den nye plade turnerer Hugo og band i øjeblikket landet rundt. I aften er noget særligt, for det er på egen hjemmebane på spillestedet Train, hvor en hær af unge kvindfolk er mødt op.

Hugo lægger godt ud. Han har taget alle sangene med fra skrivebordet. En af dem er balladen ”Hold On”, som er en soulet melodi, og hvor rytmen fremhæver trommens hi-hat. En anden deler navn med ep’ens titel ”Promise”, og hvis musikalske akkompagnement – guitarstrumming og melodi – i sangens vers har kraftige paralleller til Ed Sheerans ”Photograph”. Andre sange, særligt ”Times of War”, indeholder lige dele soul og hæshed. Lyduniverset minder om danske Phlakes, med en sexet, groovy r&b-lyd, som dvæler ved detaljerne.

Det er tydeligt, at Hugo henter inspiration udefra og ikke fra egen Helmig-andedam. Først gang jeg hørte hans stemme i radioen, associerede jeg den med en ung Jon Nørgaard, hvis stemme også rummer kombinationen af det ru og hæse og det smørbløde og luftige.

Hugo rammer en moderne poppet lyd – det vidner radiobaskeren ”Please Don’t Lie” om, en sang som publikum er helt med på. Han har en god stemme. Og ikke mindst er han og bandet godt sammenspillet og har en god energi, selvom de lige har fundet sammen.

Alt i alt en solid præstation fra en kunstner, jeg glæder mig til at følge fremadrettet, når repertoiret udvides med flere sange.

 

Sætliste:

Hold On

On To Nothing

Times of War

Eyes Wide Shut

You Should Know

Perfect to Me

Promise

One Plus One

Please Don’t Lie

Posing for Pictures


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA