x
George Ezra: Staying at Tamara's

George Ezra
Staying at Tamara's

Acceptabel toer fra Budapest-sangeren

GAFFA

Album / Sony
Udgivelse D. 23.03.2018
Anmeldt af
Trine Agathe Østergaard

Spoiler: Der er ingen ny ”Budapest” på George Ezras nye album. Og ja, det er svært at slå en sang, der så åbenlyst er et hit, men det virker nu heller ikke, som om Ezra har gjort specielt meget for det på Staying at Tamara’s.

Ligesom debuten fra 2014 er toeren også lavet som en form for rejsedagbog, hvor Ezra har været på pilgrimstur rundt i verden for at finde inspiration til ny musik. Det er en meget positiv Ezra, der har været på interrail – verden er et dejligt sted fyldt med dejlige mennesker. Og den bliver næsten lidt for babylyserød på nogle områder. Som på ”Get Away”, hvor Ezra synger ”Shot down by anxiety” på den mest lalleglade måde, de ord nogensinde er blev sagt.

Albummet består af en række tempofyldte folk-sange, der ikke gør væsentligt indtryk af sig trods snappende knipselyde og en tamburin, der ikke står stille. Og man kan næsten visualisere høstfesten med støvledansende landmænd, der i kor råber med på Ezras sange (hvilket også er en gennemgående artefakt på albummets numre for eksempel på ”Don’t Matter Now”, der toppes med du-du-omkvæd – ikke videre originalt).

På “Pretty Shining People” virker det som om, Ezra prøver at efterligne britpoppens måde at skrive sange med en "han-sagde-jeg-sagde"-tekst. Men George Ezras forsøg efterlader ham bare med en tekst, der bliver banal og fantasiløs. Don’t mess with the Titans, George!

Albummets stærkeste sang er den stille ”Hold My Girl”, der er en udmærket kærlighedssang, som har en snert af den ømhed, som vi forelskede os i ved ”Budapest”.

George Ezras force er hans runde, fyldige vokal, der fylder tomrummet i de lidt trivielle sange. Men det er ikke nok til at gøre albummet mindeværdigt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA