x
Calum Scott: Only Human

Calum Scott
Only Human

ANMELDELSE: Flad føle-musik uden kant

GAFFA

Album / Capitol Records
Udgivelse D. 09.03.2018
Anmeldt af
Trine Agathe Østergaard

Han har været med i underholdningsprogrammet Britain’s Got Talent tilbage i 2015, og hans coverversion af Robyns ”Dancing On My Own” har gjort ham verdenskendt. Men hvad kan Calum Scott, når han selv står for sangskrivningen?

Ikke specielt meget, hvis man skal vurdere ud fra debutalbummet Only Human. Genremæssigt læner Scott sig op ad fyre som Sam Smith – bare i en pølsemandsversion. Det bliver allerede tydeligt på åbningsnummeret ”If Our Love Is Wrong”, hvor Calum fyrer op for de auditive vindmaskiner i værste Grand Prix-stil med en tekst, der skal virke dybsindig, men fremstår flad. Det samme gør sig gældende på ”You Are the Reason”, der prøver at være Scotts pendant til samtlige Smith-sange med fraseringer, gospelkor og hele pibetøjet.

Det bliver lidt trættende i længden, når hjerte altid rimer på smerte, og der synges med dobbelt dosis føle-føle, mens Calum Scott krænger sit hjerte ud igen og igen. Et enkelt lyspunkt er hans nedbarberede cover af ”Dancing On My Own”, men der har han selvfølgelig heller ikke selv stået for teksten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA