x
Eels: The Deconstruction

Eels
The Deconstruction

ANMELDELSE: Vildmanden er fortsat utæmmet og utøjlet

GAFFA

Album / PIAS
Udgivelse D. 06.04.2018
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Eels har altid været lidt af en sær konstruktion med den dybt originale sanger og sangskriver E aka Mark Oliver Everett. Han har gravet dybt i sjælens mørkeste kammer og hyldet livets uforlignelige skønhed.

Disse dyder holder Eels fast i på The Decontruction, hvor E proklamerer, at verden er gået bersærk, men at skønheden stadig er der. Du skal bare selv gå ud og opsøge den. Og det gør E så i en række for Eels ret klassiske sange. Han lægger ud med den let psykedeliske titelsang, der i melodi er kendetegnende for hans leg med popformularen. De glider straks over i ”Bone Dry”, der er en flænsende kælderrock, som gør ondt helt ind i knoglerne.

Vildmanden E svinger manisk mellem håb og desperation på The Deconstruction, som holder et højt niveau, hvor det kan være svært ikke at rocke med på de mere ligefremme af sangene, som i ”Today Is the Day” med et underspillet og insisterende guitarriff. Men okay, så går det også lidt i ring undervejs for E, der giver sig selv lidt for meget spillerum med intet mindre end 15 skæringer på albummet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA