x
Niklas Schneidermann : Udansk//Nudansk I/II

Niklas Schneidermann
Udansk//Nudansk I/II

ANMELDELSE: Ude godt. Hjemme bedst.

GAFFA

EP / Universal
Udgivelse D. 06.04.2018
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Niklas Schneidermann mener det alvorligt. Det med at være mere end guitarist i Magtens Korridorer. I 2016 solodebuterede han med det engelsksprogede album Runaway, hvor sangene stod i skyggen af en noget fortidig britrock.

Der var ikke rigtig snert i hans solodebut, og det har Niklas Schneidermann tilsyneladende taget ved lære af. Han er nemlig ude i lidt af en kolbøtte på sin ep Udansk//Nudansk I/II, hvor han prøver kræfter med det svære danske sprog og lægger an til en refrænrock, der nok har britiske aner, men mere er en fordansket beat, som Ulige Numre spillede den.

Og på begge parametre lykkes det bedre for Niklas Schneidermann. Sangene forekommer mere fremkommelige på det danske, hvor han har fået hjælp fra den navnkundige Steffen Brandt. Og de små sprogblomster står helt fint i ”Som en åben dør”, mens det melodiske afsæt holder sig kørende i ”Mens tiden går i København”. Men til det videre arbejde har han også brug for hjælp til vokalen, der lyder mere end bare anstrengt på sangene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA