x
OMD: The Punishment of Luxury

OMD
The Punishment of Luxury

Andy og Paul kan stadig

GAFFA

Album / White Noise
Udgivelse D. 01.09.2017
Anmeldt af
Ras Bolding

Med The Punishment of Luxury fortsætter OMD på mange måder den udvikling, de satte i gang, da Andy McCluskey og Paul Humphreys fandt sammen og begyndte at lave musik igen efter flere års pause. Således er udgangspunktet i høj grad det, man kunne kalde en opdateret OMD-lyd, nok fortrinsvist med inspiration i gruppens første tre-fire album-udspil dengang i begyndelsen af firserne, men også med pletvise spor af den senere og mere pop-orienterede tilgang.
 
Der lægges godt ud, nok i virkeligheden med albummets to bedste numre lige i streg, nemlig "The Punishment Of Luxury" og "Isotype", der begge udmærker sig ved klare melodiske kvaliteter, fornem synthesizerprogammering og, nåja, så nok et enkelt nik eller to til Kraftwerk. Også det næsten afsluttende nummer, "Ghost Star", fortjener ros for sine kølige synthesizere parret med afmålt melankoli (og måske en anelse nostalgi).
 
Albummet fungerer som helhed, men der er numre, bl.a. de nævnte, der rager lidt mere op end andre. Dermed måske også sagt, at visse sange gør knap så meget opmærksom på sig selv, men jeg synes ikke der er nogle, der falder igennem, og som man direkte har lyst til at springe over. Så fire store stjerner herfra.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA