x
August Greene: August Greene

August Greene
August Greene

Underspillet jazzrap-fornøjelse

GAFFA

Album / Amazon Music
Udgivelse D. 10.03.2018
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Supergrupper er på mode i hiphoppen, men her mødes flere genrers fremmeste herrer i en ny trio: August Greene. Rapper Common og trommeslager Karriem Riggins stod for rapperens seneste album med et udmærket resultat. Her tages skridtet med jazzrap og trio fuldt ud med den højtprofilerede pianist, producer og Grammyvinder Robert Glasper.

Singlen “Black Kennedy” sætter barren højt med lækre piano-toner og synkoperede trommerytmer, mens Common mediterer over politik, følelser og mismod over samfundet i et absurd USA. Og på samme måde får dybe emner som krig, melankoli og afrocentrisk spiritualitet på “No Apologies” alt sammen ord med på vejen med lyrisk overskud og underspillede instrumenter.

August Greene rundes af med den næsten 13 minutter lange “Swisha Suite”, der skruer op for eksperimentet og ambitionerne. Her afslutter trioen på fornem vis en plade, der nikker mere med nakken mod tidlig The Roots og Digable Planets end Commons egen diskografi. Men det bekommer Common rigtigt godt at gå i voksensko og læne sig tilbage med så lækre og detaljerige instrumentaler, resten af trioen giver ham som canvas.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA