x
Tungmetal-tsunami af en debutkoncert viste, at (0) er alt andet end en parentes

(0), Royal Metal Fest 2018

Tungmetal-tsunami af en debutkoncert viste, at (0) er alt andet end en parentes

Anmeldt af Michael Jose Gonzalez | GAFFA

Rygtet om (0) er løbet i forvejen på Royal Metal Fest 2018, hvor mange nysgerrige metalelskere er mødt op på Atlas i god tid, for at opleve det hemmelighedsfulde fænomens første optræden.

Til langsommelige, sfæriske toner og stemningsmættede visuals træder bandet en for en ind på scenen. I kølvandet på (0)s fremragende debut-ep, har der været megen snak om bandets identitet, der indtil videre har været ukendt. Men på scenen er der ikke gjort noget for at skjule medlemmernes ansigter eller på anden vis maskere musikernes udseende.

Bandet vikler tålmodigt og nådesløst publikum ind i et flosset slør af lyd for pludselig at lade tempoet stige med dobbeltpedal og en vokal, der som et smertens brøl af ren naturkraft står i fokus for en fængslende optræden. (0) fremstår som en solidt sammenspillet enhed med et formfuldendt udtryk, som på imponerende vis formår at bevæge sig langt ud i metallens krinkelkroge – ofte i løbet af blot et enkelt nummer.

Musikerne på scenen tager sig tid til at give numrene plads og luft til at udfolde sig. Det ene øjeblik er det et stilfærdigt sug i mellemgulvet for det næste som et sønderflående uvejr at sende kaskader af mastodontiske frontalangreb ud over publikum.

Man skal lytte godt efter for at fange ordene i de i øvrigt velskrevne danske tekster, der bæres igennem de massive toner, der både hugger hidsigt og formår slæbe meditativt som en tyktflydende, pulserende substans fra forstærkerne, før de atter bider aggressivt fra sig igen.

Det er en intens kompromisløs omgang, (0) serverer i løbet af koncertens halve times varighed, hvor to nye numre lover godt for foretagenets fremtid. Der er store ting i vente her. Efter et storslået brag af en debutkoncert ved jeg stadig ikke, hvem bandmedlemmerne er, men det er sådan set også lige meget, for musikken er alt andet end anonym. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA