x
The Voidz: Virtue

The Voidz
Virtue

Casablancas og kompagni pysch-punkterer – og dog!

GAFFA

Album / RCA Records
Udgivelse D. 30.03.2018
Anmeldt af
Simon Heggum

Efter flere skuffelser fra The Strokes (i kølvandet på klassikerne Is This It? og Room on Fire) tog forsanger Julian Casablancas sagen i egen hånd og lavede et godt soloalbum, hvorefter han udgav det vanvittige psych-pop-album Tyranny med backingbandet The Voidz i 2014. Nu er bandnavnet ændret til bare at være The Voidz, og hvad betyder det?

Julian Casablancas' stemme står blot som et instrument i et virvar af vanvittig leg med genrer. At forsøge at finde en rød tråd er decideret umuligt, mens bandet skifter fra garagerock til soulpop, house og indie osv.– tit i samme sang. ”QUYRRUS” leverer hårde garage-riff, mens ”Pink Ocean” lyder totalt sleazy på en enormt stenet måde – og kunne blive en af årets sange. Men ”Black Hole” drukner i sit forsøg på at være hardcore-punk, mens ”We’re Where We Were” er ved at punktere i for mange quirky stilændringer.

I løbet af Virtue når The Voidz at minde om alt fra Casablancas' andre projekter, Tame Impala og Animal Collective til Gorillaz, Daft Punk, Marvin Gay og sågar avantgarde-heltene i The Residents, når Casablancas' stemme vrides mod ukendte vidder af diverse plug-ins. Dog er 15 sange af en times varighed alt for meget! Når pladen er god, er den en af årets bedste, når den er dårlig, er den noget frygteligt rod. Rent ud sagt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA