x
Alfen: Splittet

Alfen
Splittet

Splittet mellem persona og musik

GAFFA

Album / Nordic Music Society
Udgivelse D. 27.04.2018
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Alfred Lind har med sit alias Alfen sparket hul i en interessant niche i dansk rap med udgangspunkt i sin egen seksualitet. Med ganske meget buzz i Danmark og med opmærksomhed som én af landets første homoseksuelle rappere er i sig selv et tilløbsstykke – men sådan en opmærksomhed er tosidet og kan sløre indtrykket af selve musikken.

Evnerne på mikrofonen fejler dog intet: Alfen har en lækker aggressivitet i sin levering og flere forskellige kadencer at variere med. Når han samtidig også har noget på hjerte og lægger en oprigtighed for dagen i numre som “Hvor længe”, fungerer det godt. Som i mytologien er denne alf også splittet mellem lyse og mørke elementer, hvor de lysere let-på-tå-numre som “Macho Muchacho” (med referencer til hans “spanskrør”) falder igennem.

Iklædt fx “Lædersko & Hat” med Peter Frödin forsøger Alfen sig over et tyndbenet beat, men rammer en ganske unik stemning i Alfens univers. Splittet er ikke en helt igennem fantastisk oplevelse, men Alfen viser masser af potentiale igennem ep’ens fem numre og ikke mindst, at dansk hiphop har mange facetter, når man dykker ned i det.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA