x
Diverse kunstnere: Restoration – Reimagining the songs of Elton John and Bernie Taupin

Diverse kunstnere
Restoration – Reimagining the songs of Elton John and Bernie Taupin

ANMELDELSE: Sangskat i countryklæder på hæderligt hyldestalbum

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 06.04.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Selvom det af og til næsten overskygges af grimme jakker, middelmådige studiealbum og selve det folkelige fænomen, manden med årene har udviklet sig til – ja, så må man ikke glemme den håndfuld seriøst fremragende plader, makkerparret Elton John og Bernie Taupin rystede ud af ærmet i storhedstiden i første halvdel af 1970’erne.

Nu får vi så hele to nye hyldestplader til John/Taupin: Hvor Revamp ovre på Island Records samler en stribe af tidens store popnavne, er Restoration 13 af de klassiske sange præsenteret i country-regi. Og kigger man på selve sangskrivningen, giver det da også god mening: Kærligheden til amerikansk popkultur er evident i sange som "Roy Rodgers", "Honky Cat" og "This Train Don’t Stop Here Anymore".

Alle naturligvis med her, hvor det fortrinsvis er navne fra countrygenrens mainstream-afdeling, som er repræsenteret. Der føjes egentlig ikke væsentligt nyt til forlæggene, selvom der ydes en absolut hæderlig indsats fra ditto navne som Lee Ann Womack, Miranda Lambert og Chris Stapleton – og højdepunktet er forventeligt nok Willie Nelsons finale med Border Song.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA