x
ANMELDELSE: The Asteroids Galaxy Tour stiler endnu engang mod stjernerne

The Asteroids Galaxy Tour, Spot Festival, Scandinavian Congress Center

ANMELDELSE: The Asteroids Galaxy Tour stiler endnu engang mod stjernerne

Anmeldt af Josephine Andersen | GAFFA

De er tilbage. The Asteroids Galaxy Tour har holdt sig lidt under radaren, siden de i 2014 udgav albummet Bring Us Together. I stedet er tiden blevet brugt i studiet, og forsanger Mette Lindberg har også taget en tørn som både X Factor-dommer og korsangerinde for Sort Sol. Nu er duoen tilbage fra deres musikalske dvale, og de har gode sager med.

The Asteroids Galaxy Tour er noget for sig. Duoens musikalske univers kredser om forskellige genrer, men trækker primært på elementer fra pop og elektronika. Den endelige lyd er dog helt sin egen, og med sine mange små, synthede blipbloplyde bliver tankerne hurtigt ledt mod en fjern galakse langt, langt væk.

Selvom Mette Lindberg og producer Lars Iversen aldrig har givet ret mange koncerter herhjemme, har deres musik alligevel haft sin plads i det danske musiklandskab, hvor sange som ”Around the Bend” og ”Into My Club” har fundet vej ud gennem højtalerne på både radiostationer og natklubber. Disse hitsingler fandt også vej ud gennem festivalhøjtalerne denne aften og satte godt gang i dansefødderne på publikum, der dog måtte rette sig efter bandmusikernes nuancerede lydtapet, da mikrofonen desværre ikke altid gik helt igennem, og tekstbidder derfor forsvandt ud i det uvisse.

Herefter fulgte et par nye numre med seneste single ”Surrender” som showets stjerne. Modsat duoens tidlige sange, der ofte har så meget fart på, at man taber pusten blot ved at lytte, er ”Surrender” sat lidt mere ned i tempo og tillader Lindbergs distinkte vokal at træde endnu tydeligere frem. Et meget fint pusterum i en ellers højenergisk seance.

Med ny musik i erindringen blev kursen sat mod stjernerne til koncertens afslutning. Hittet ”Heart Attack” blev efterfulgt af ”The Golden Age”, der satte det endelige punktum og sparkede publikum videre ud i aftenmørket på en sky af popmusik og højt humør. For det er altså utrolig svært at blive i dårligt humør, når rumskibet The Asteroids Galaxy Tour suser forbi og efterlader glitrende stjernestøv efter sig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA