x
Sara Futtrup: Himlen falder nu

Sara Futtrup
Himlen falder nu

Sakral singer-songwriter-debut

GAFFA

Album / SF Records
Udgivelse D. 16.03.2018
Anmeldt af
Ivan Rod

Der er noget sakralt over sangene på danske Sara Futtrups debutalbum. Vel er hun singer-songwriter, optaget af det helt enkle, nøgne og tekstbaserede kammermusikalske udtryk, men alligevel – eller måske netop derfor – sender albummet tankerne i retningen af det sakrale. Det gælder især åbningsnummeret, "Lyset gråner" og "Det, vi venter på".

Futtrup har tidligere været en del af de to indiepop-bands Next To Beluga og Labrador, men i efteråret 2017 udsendte hun sine første singler i eget navn: "Mørke skyer", der har karakter af en vaudeville, og "I en fremmed by", der er som en rusten klagesang. Albummet som helhed tydeliggør imidlertid, at Futtrup har mange år bag sig som kirkesanger, for de år har sat sig spor i hendes eget materiale. Ligesom årene har afsat spor af klassisk klassisk musik og folkemusik.

Det hele er stemningsmættet, lettere melankolsk og eftertænksomt. Iørefaldende. Og som nævnt: enkelt og nøgent. Men til tider desværre også lidt for enkelt. Ikke at man kommer i tvivl om Futtrups talent som sangskriver eller sanger, men jeg savner farver, dybder, raffinementer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA