x
Laurie Anderson & Kronos Quartet: Landfall

Laurie Anderson & Kronos Quartet
Landfall

Oplagt avantgarde-møde

GAFFA

Album / Nonesuch Records
Udgivelse D. 16.02.2018
Anmeldt af
Ras Bolding

Laurie Anderson og Kronos Quartet – koblingen er oplagt, næsten for oplagt, kunne man ligefrem hævde. Musikken lyder i hvert fald stort set, som jeg havde ventet – men derfor kan den jo være god alligevel, og det er den heldigvis.
 
Albummet udgøres af en temmelig lang række numre – intet mindre end 30 i alt, flere af dem dog ganske korte og af næsten vignet-agtig karakter. Store dele af musikken er instrumental, ikke overraskende med fokus på strygerkvartetten, om end der også bliver plads til Andersons elektronik og behandlede violin. Flere af disse numre minder mig lidt om Kronos Quartets samarbejde med Philip Glass omkring dennes Dracula-soundtrack for nogle år tilbage, med fokus på ildevarslende lydmalerier og melodier med pletvis smag af det atonale.
 
Laurie Anderson kommer også til orde, både med og uden vocoder, mest som spoken word snarere end sang i traditionel forstand. Teksterne finder ofte udgangspunkt og inspiration i stormen Sandy, der ramte New York i 2012. Og måske er det også oplagt at betragte snakken om en storm over Amerika i relation til tidens politiske vinde på de kanter.
 
Landfall er et album, der i det store hele trækker mere på elementer fra moderne klassisk musik såvel som en smule electonica snarere end tendenser i retning af den skæve og forstyrrede tilgang til popmusik, som man også – i hvert fald tidligere – har associeret Laurie Anderson med.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA