x
Ben Harper & Charlie Musselwhite: No Mercy in This Land

Ben Harper & Charlie Musselwhite
No Mercy in This Land

Glimrende generationsmøde i de blå toners tegn

GAFFA

Album / ANTI-
Udgivelse D. 30.03.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

At tale om et match made in heaven her, hvor vi dealer med the blues, er måske nok et uhensigtsmæssigt ordvalg. At der er tale om et meningsfuldt makkerskab mellem den 74-årige mundharpe-veteran Musselwhite og den 26 år yngre kollega Harper, blev imidlertid demonstreret allerede med Get Up! fra 2013 – og slås nu eftertrykkeligt fast med et decideret fremragende bud på en blues for det 21. århundrede.

Tussegamle traditioner påkaldes her med et nærvær, som udfolder sig nu og her, i titler som The Bottle Wins Again, Bad Habits, den potente åbner When I Go og titelnummeret, hvor Musselwhite for en stund synger for.

Harper har skrevet sangene og brillerer vokalt og på guitar, mens Musselwhite – som entrede scenen way back i 1960’erne – kaster autentisk Chicago-feeling og ekspressiv mundharpe over foretagendet. Med sjælfulde ballader som Love and Trust, When Love is Not Enough og Nothing at All kan albummet kaldes mere varieret end sin forgænger og som helhed er det, ja, faktisk fremragende over samfulde sine blot 35 minutter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA