C.V. Jørgensen: Vild i varmen

C.V. Jørgensen
Vild i varmen

KLASSIKEREN: C.V. i storform på fyrre år gammelt hovedværk

GAFFA

LP / Warner Music
Udgivelse D. 04.05.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Man kan mene, hvad man vil, om disse års forbrugerfænomen vinylens genkomst – men sikkert er det, at lp-mediets renæssance har givet anledning til adskillige genudgivelser, som ikke kan kaldes andet end glædelige og velkomne.

Således også af C.V. Jørgensens tidlige plader: For tre år siden genudgav Warner de to første (og antikvarisk sjældne) album, og nu er turen så kommet til mandens såkaldte Sweet Silence-trilogi, indspillet i Amager-studiet af samme navn med det ”ganske lille band” fra 1977-79.

Vild i varmen er nummer to i trilogien og holder det tårnhøje niveau fra Storbyens små oaser, som var udkommet nogle måneder forinden. Besætningen er her udvidet med guitaristen Thomas Grue, og kaster man et blik på tracklisten, tegner konturerne af et decideret hovedværk sig.

"Et satanisk mesterværk", "I en blågrå kupé" og "Hotel Halleluja" er højdepunkter på en plade med et meget højt bundniveau, og selvom det hele er hørt før (både på originalalbummet og i boksudgivelsen Det ganske lille band 1977-79), er der ingen grund til ikke at glædes over genudgivelsen af denne danske rockklassiker.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA