x
C.V. Jørgensen: Solgt til stanglakrids

C.V. Jørgensen
Solgt til stanglakrids

KLASSIKEREN: Glædeligt genhør med Sweet Silence-trilogiens sidste del

GAFFA

LP / Warner Music
Udgivelse D. 04.05.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Når man har sagt Storbyens små oaser og Vild i varmen, må man også sige Solgt til stanglakrids.

Og det er nøjagtig, hvad Warner Music gør, med genudgivelsen af C.V. Jørgensens såkaldte Sweet Silence-trilogi: Tre eminente album udgivet fra 1977-79 – C.V. serverende nogle af sine bedste sange i front for sit ganske lille band. Som for sin part leverer en usædvanligt skarptskåren, vestkyst-inspireret rockmusik med hilsner til amerikanske forbilleder som Little Feat og Doobie Brothers.

Trilogiens tredje kapitel er muligvis nogle nuancer mindre mesterlig end de to forgængere. Ude er Thomas Grues guitar til fordel for Lotte Rømer på bl.a. keyboards og violin, mens teksterne viderefører temaer fra forgængerne: Fremmedgørelsen (Balladen om Mickey Lama), overfladiskheden og dekadencen (Ingenting og festfyld), og så videre.

Vi taler trods alt om en plade, som åbnes med klassikeren Søndags-seancer, med stadig storartede linjer som ”endnu en søndag, hvor tiden står så godt som stille / og destruktive tanker bare kommer og går / i mit hoved som føles alt for lille”. I øvrigt bydes på fortsat spændstigt spil fra bandets side, herunder en Ivan Horn i seriøs storform, her på sidste plade med Stig Kreuzfeldt i producerstolen.

Siden tog Billy Cross (og siden Nils Henriksen) over – og jo, minsandten om ikke genudgivelser af Tidens tern (1980) og Lediggang a-Go-Go (1982) er undervejs.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA