x
Twitterkongen leverede i den gamle kongeby

James Blunt, Jelling Musikfestival, Store Scene

Twitterkongen leverede i den gamle kongeby

Anmeldt af Søren Pors Grundahl | GAFFA

Selvom han er syv måneder inde i sin verdensturné, var det en yderst veloplagt James Blunt, der torsdag aften kunne åbne den store scene på Jelling Musikfestival. Anderledes forholdt det sig dog med bandet, der tog den på rutinen.

Forud for koncerten havde jeg ikke haft de store forventninger. Men selv om musikken tenderer det banale, så bliver den faktisk leveret ganske udmærket.

Bedre live end på indspilningerne

Når det er sagt, er det de gamle sange, der fungerer bedst. For selv om numrene fra det seneste album The Afterlove, der også har lagt navn til turnéen, fungerer bedre live end på indspilningerne, så virker de forcerede og fortænkte. Et slags behov for at distancere sig fra kæmpehittet "You’re Beautiful", der både var startskuddet til karrieren, og som samtidig har hjemsøgt Blunt. Så meget at han i 2014 så sig nødsaget til at undskylde for at have skrevet sangen.

Blunt lægger ud med "Heart to Heart" fra 2013-albummet Moon Landing. Fra start er han på og når allerede under introen at tilbagelægge hele det store scenegulv. Men det er først på "Wisemen" fra debutalbummet fra 2005, at glæden bliver gengældt fra publikum.

Ikke den store sanger

Efter at have forsøgt sig på dansk og dedikeret sangen "Someone Singing Along" til Donald Trump, kommer det første højdepunkt, "Goodbye My Lover", der indbyder til kollektiv fællessang. Den stille ballade afslører ikke kun, at James Blunt aldrig bliver den store sanger, men også at det er melodierne, der skal bære musikken.

For selv om han demonstrerer både twang og distortion, så har James Blunt utvivlsomt ikke nogen stor stemme. Men hvad han ikke har i stemmen, har han til gengæld i udstråling. Musikken bliver leveret med en umiddelbar glæde og et smittende humør, hvilket højner det overordnede indtryk.

Godt humør og sommerstemning

Men det er ikke kun humøret, der er i top. Det samme er humoren, og det overrasker ikke, for James Blunt er efterhånden blevet ganske kendt for sine vittige tweets. På et tidspunkt siger han: ”Den næste sang kender I”, hvilket resulterer i jubel. ”Men jeg spiller ikke "You’re Beautiful" - jeg har jo allerede fået jeres penge” – skuffelsen er straks erstattet af spontan og indforstået latter, for selvfølgelig kommer den.

Men inden da skal vi forbi blandt andet forbi "Postcards", der med sin ukulele og feel good-vibe understreger den gode sommerstemning. Uden tvivl et højdepunkt i en koncert, der generelt set indfrier forventningerne. Ekstranumrene tæller blandt andre "Stay the Night" og "1973", der fungerer godt takket være de velskrevne melodier.

Koncerten går ikke over i historien som en af de bedste på festivalen, men omvendt var det et ganske behageligt bekendtskab, takket være James Blunts smittende entusiasme.

 

Sætliste:

Heart to Heart

I’ll Take Everything

Wisemen

Time of Our Lives

Someone Singing Along

Goodbye My Lover

High

Postcards

So Long, Jimmy

You’re Beautiful

Same Mistake

Bartender

OK (Robin Schulz-cover)

 

Ekstra:

Stay the Night

1973

Bonfire Heart


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA