x
Love: Forever Changes (50th Anniversary Edition)

Love
Forever Changes (50th Anniversary Edition)

KLASSIKEREN: Arthur Lee & kompagnis mærkelige mesterværk i fornem genudgivelse

GAFFA

Box / Warner Music
Udgivelse D. 06.04.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Blandt de talrige fantastiske album, som udkom i det herrens år 1967, har Loves Forever Changes forlængst indtaget sin plads på hylden ved siden af hovedværker som Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band, The Piper at the Gates of Dawn og Surrealistic Pillow.

Nu får vi så den udsyrede mastermind Arthur Lee (som døde i 2006) og makkeres centrale værk i ekstensiv boksudgivelse, hvor den første cd's Original Stereo Album får selskab af lp, dvd (hovedsageligt audio) og – ikke mindst – to discs med henholdsvis Alternate Mixes og Singles and Outtakes.

Navnlig sidstnævnte frembyder i sagens natur et interessant kig bag kulisserne på dette skæve popmesterværk, som både klangligt og på tekstsiden er helt sit eget. For nok rimer linjer som ”I could be in love with almost everyone / I think people are the greatest fun” fint på den generelle hippie-eufori, dengang i The Summer of Love.

Men Forever Changes er samtidig en ganske kringlet og dunkel størrelse, indspillet, mens bandmedlemmerne havde indkvarteret sig i den gamle horrorskuespiller Bela Lugosis residens i Hollywood Hills, og Lee skrev mere kryptiske og LSD-influerede tekster end nogensinde.

Med hele fem skiver helliget varianter af originalalbummet og kun enkelt disc med frasorterede numre og deslige – og med den tidligere Expanded Editions in mente – kan man med nogen rimelighed sige, at den nye jubilæumsudgave ikke kaster revolutionerende nyt lys over værket.

Men flot er den, boksen – og er vel ret beset at betragte som en definitiv udgave af et af rockens mærkelige mesterværker.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA