x
Rest in Beats: Synge igen

Rest in Beats
Synge igen

Elektropopduo deler ud af dybfølte livstanker gennem finurlig poesi

GAFFA

EP / Eget selskab
Udgivelse D. 15.05.2018
Anmeldt af
Nicoline Steen

Rest in Beats var blandt sidste års vindere af KarriereKanonen. Duoen, bestående af Rezwan Farmi og Sebastian Rønde Thielke, der også danner par privat, har siden deres sejr i bøgeskoven ikke ligget på den lade side. Foruden produktionen af “Synge igen” har parret blandt andet spillet til P6 Beat Rocker Koncerthuset og er debuteret som forældre.

Udgivelsens dansksprogede tekster bærer præg af de altomvæltende livsbegivenheder, duoen har været igennem, og de tanker, den slags afføder. Frie fugle kan nemlig også dø, parforhold ændrer sig, når man bliver forældre, udfordringer løses kun, hvis man nedbryder sine mure, og størst af alt er kærligheden. Dybfølte tanker leveret gennem finurlig poesi og sommerlige vibes.

Ep’ens højdespringer er uden tvivl intronummeret “Mure”, efterfulgt af den groovy “Fugle kan dø” og “Saltvand”, hvor rapperen Mund de Carlo joiner og “gnider saltvand i det åbne sår” på tilforladelig vis.

Sammensuriet udfordres imidlertid af, at numrene flyder en anelse sammen, hvilket må tilægges en kombination af Rezwans monotome, men ikke destomindre særdeles raffinerede vokal og en stringent stilfasthed, der både forekommer på ep’en som helhed og på de enkeltstående numre. For Rest in Beats har deres egen originale og konsekvente stil. Den er ikke storladen og proppet med hitpotentiale på headliner-måden. Derimod er den indbydende på den komplicerede lounge-måde, hvor både lyd og tekster har tyngde og substans.

Den seks numre lange ep, der også inkluderer et remix af “Fugle kan dø” af Nicolai Konerup (fra blandt andet Mames Babegenush og AyOwA), byder på inderlig lyrik og original elektropop og triphop, der vil agere perfekt som et downtempo-lydtapet på solfyldte sommerdage.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA