x
CHVRCHES: Love is Dead

CHVRCHES
Love is Dead

Fordummelse fremmer ikke fornøjelse

GAFFA

Album / Glassnote Records
Udgivelse D. 25.05.2018
Anmeldt af
Simon Heggum

Når hypede bands i den mere alternative ende pludselig får uventet succes, er der to ting, de kan vælge at gøre. Det ene er at forfine det udtryk, de allerede har, og det andet er bevidst at vælge den mere poppede stil. For skotske CHVRCHES' vedkommende har det tydeligvis vist sig at være en fatal fejl.

Bandet rider stadig på den bølge af melankolsk synthpop, der gjorde de to foregående plader til hæderlige affærer, men det ekstra skud pop (i form af Adele-producer Greg Kurstin) har gradbøjet alle bandets trumfkort til en snotirriterende, super-dum soda-pop med malplacerede "self-empowerment"-tekster.

Pladen lægger ellers godt ud med den fine (men ekstremt forudsigelige) ”Grafitti”, og allerede derefter knækker kæden på den enerverende førstesingle ”Get Out”, der udmærker sig ved et refræn af gentagelser, stupid halbal-klap og skrighøj prut-synth, og Lauren Mayberrys stemme er for første gang i karrieren irriterende. Et andet stygt fejltrin er duetten ”My Enemy” (med The Nationals Matt Beringer), der lyder som en opgraderet The Chainsmokers-single. Resten af pladen er stort set glemt i en sky af synths, der lyder, som om de er spillet på plug-ins downloadet gratis fra nettet. Den afsluttende "Wonderland" genvinder lidt credibillity og redder den ekstra stjerne hjem, men der er skaden sket. Hvad fanden er der sket med CHVRCHES?


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA