x
Parquet Courts: Wide Awake!

Parquet Courts
Wide Awake!

ANMELDELSE: Potentiel rock-perle komprimeret til døde

GAFFA

Album / Rought Trade
Udgivelse D. 18.05.2018
Anmeldt af
Simon Heggum

Parquet Courts er et rigtigt anmelder-band. De har udgivet interessante art-punk-plader siden 2013. Deres inspirationskilder er, ret tydeligt, bands som Talking Heads og Wire. Og deres forrige plade Human Performance var en lille rastløs åbenbaring. Nu er de tilbage og kørt i stilling til det helt store gennembrud.

Wide Awake! er noget så sjældent som en vedkommende rockplade, i 2018. Pladens stjerne er Sean Yeatons bas, der holder en palet af elektriske guitarer og vintage keyboards. Bandet slipper også godt fra at beskrive samtidens politiske dystopi i deres tekster. Titelnummeret vil uden tvivl stå som et af årets store rock-numre, ogAbout Football” og ”Normalization” er også fine, medrivende rockere. "Violence" minder om en mindre syret version af noget af det, man finder på Jack Whites aktuelle Boarding House Reach, og det syrede børnekor på "Death Will Bring Change" mikser børnekor med druknedød.

Men problemet er, at det hele er for pænt. Dette skyldes, at hele pladen er produceret af Danger Mouse. Hans produktioner er gode til ting som Gorillaz, Norah Jones og Gnarls Barkley – men fejler totalt her. Parquet Courts skal lyde som det sammenspillede band, og det gør de altså ikke, når alt er komprimeret fuldstændig tomt for rumklang. Ærgerligt, for Wide Awake! kunne have været en sand rock-perle.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA