x
Skinz: Ingen Drama

Skinz
Ingen Drama

Sur opvækst bliver lavet til sukkersød lemonade på debut

GAFFA

Album / Sickmade Records
Udgivelse D. 01.06.2018
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

Albumåbneren ”Højre eller venstre” er sød og ung og viser en ikke helt dum sangskriver, der også kan begå sig i klassiske popduetter, som ligger lidt væk fra det ellers urbane miljø, Skinz har udmærket sig i det seneste halvandet års tid. ”Malibu” er også über-poppet med r&b-nik til de glade halvfemsere. Og netop det bliver man af at høre Skinz. Glad, altså. For Ingen Drama er lyden af en fyr, der har fået serveret lede, sure citroner gennem sin opvækst (fra Somalia til Rusland til Danmark) og nu laver sukkersød, letfordøjelig lemonade.

Gennembrudshittet ”Jeg har en pige” er ret åndssvag og er mest bare en opremsning af navne på piger, Skinz har knaldet. Det samme med ”Jaloux”, der også handler om en bolleveninde. ”Drikkepenge” er derimod soundtracket til den yngre generation, der går i for dyrt tøj, sipper dyre bobler på Chateau Motel og sidder i min baggård og hører Skinz til forfest før Distortion. Og der er Skinz sgu ikke den dårligste rollemodel. Han er en fin vokalist, og man kan høre på hans rim, at han har noget mellem ørerne. Og jo, der er piger og klubber og drinks og en masse AutoTune. Men det er sødt og friskt, som på ”I min zone” hvor Skinz synger: ” Når jeg ser solskin og sommerkjoler/Så ved jeg, alle veje fører til rom og cola”. Samtidig er der en slet skjult selvironi, som man kan håbe, de yngre generationer tager til sig. Som senere i samme skæring: ”Så jeg har købt drinks for en billion/Kaster rundt med penge som en idiot”.

Vi lander på fire stjerner, for produktionerne er gentagelse på gentagelse. Og så kan man håbe på, at Skinz måske stikker spadestikket dybere på næste udgivelse og synger om andet end klubber og damer. Men stærkt potentiale, det har han.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA