x
Xtra Naan: Gedi Matjåp

Xtra Naan
Gedi Matjåp

ANMELDELSE: Forstod du joken?

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 08.06.2018
Anmeldt af
Anders Hjortskov

Hvis man skal forklare sine jokes, så er det dømt til at fejle. Omvendt kan humor være så internt, at meningen for udenforstående er umulig at forstå. Malk de Koijn har mestret disse balancer til perfektion, mens Tue Tracks sideprojekt Xtra Naan har skruet op for det rå, det ulækre og det uforståelige.

Emsige tissemyre-MC's har ikke engang en hjem’sid’, som det hedder sig, når trioen boltrer sig i voksenemner som vejfest, karriere og hudplejeprodukter serveret på xtra barnlig vis med et ekstremt persongalleri. Skitsede introverte jokes og højpandede hiphop-referencer fra Melle Mels grin (“Griner som”) til West Coast-klaverlinjer på den festlige “Jeg badr” fylder de ellers meget afskrællede beats fra de prominente herrer, der desuden tæller producerveteranen Peder.

“Dether er ik et koncepttrack, ej heller et forsøg på at sælge dig crack”, som vanvidstrioens “Hudplejerap” ender – et ganske reelt koncepttrack om, ja, hudplejeprodukter fra foundations til egenproduceret muddermaske med rødt ler fra Fyn og baljer fyldt med alger. Men det er vist en del af joken.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA