x
Hektisk, halvamputeret hitparade med Pharrell og drengene

N.E.R.D., NorthSide, Green Stage

Hektisk, halvamputeret hitparade med Pharrell og drengene

Anmeldt af Michael Jose Gonzalez | GAFFA

Lidt over ti minutter forsinkede indtager N.E.R.D. NorthSides grønne scene med et frontalangreb af imponerende energi, og som en rystet colaflaske (eller champagne alt efter temperament) lader de Anti Matter eksplodere ud overpladsen, mens band og dansere hopper om kap. De dansere har i øvrigt fuldt fortjent hver en øre af deres løn denne solrige fredag eftermiddag.

Det er ingen hemmelighed at Pharrell og co. har styr på deres kunnen i et studie og er mestre i at fremtrykke lækker lyd. Derfor kan det også undre, at netop lyden er så mudret og unuanceret her til eftermiddag. Det lægger imidlertid ingen dæmper på festen, og trods formaninger om det modsatte fra storskærmene opfordres der gentagne gange til moshpits og crowdsurfing fra de charmerende feststartere, der får det talstærke publikum forbilledligt godt med.

For en stund tages tempoet lidt ned i introen til Deep Down Body Thurst, og der fremvises et overraskende vokalt overskud trods de fysiske udfoldelser på scenen, så man får helt dårlig samvittighed over de mange løbeture, man selv har sprunget over i den forgangne uge.

Det kan undre lidt, at Pharrell ikke rapper sit eget vers i Drop It Like It’s Hot, men at Snoop i stedet er med på bånd, og at bandet vælger at fremføre – i øvrigt formidable – Lemon to gange til sidst og ikke spille Provider, men den er måske for stille i det højeksplosive sæt.

N.E.R.D. kender deres virkemidler, og to piger fra publikum hives op på scenen, de laver det gamle Streets/Slipknot-trick med at få hele pladsen til at sætte sig på hug og derefter hoppe, og det lykkedes gang på gang at skabe en ekstatisk stemning.

Sættet føles dog underligt amputeret, da koncerten stoppes efter blot tre kvarter grundet bandets forsinkelse. Godt nok stopper den på toppen med to gange Lemon, men alligevel…

Tre festlige kvarter med tvivlsom lyd, masser af hits og masser af energi. Meget kan man sige om N.E.R.D.’s koncert, men man har næppe kedet sig. Næste gang må de gerne blive lidt længere – og hyre en anden lydmand.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA