x
The Carters: EVERYTHING IS LOVE

The Carters
EVERYTHING IS LOVE

Power couple er egentlig bedre hver for sig

GAFFA

Album / Parkwood & Roc Nation
Udgivelse D. 16.06.2018
Anmeldt af
Sara Elisabeth Nedergaard

Midt i deres OTR II-turne annoncerede hele verdens power couple #1, Beyoncé og Jay-Z, et nyt collab-album under navnet The Carters i går aftes under deres koncert i London. Selvfølgelig med en æstetisk overlegen video, skudt på Louvre, tilknyttet førstesinglen ”APESHIT” – en virkelig stærk single, hvor The Carters hiver det tunge skyts frem, med Queen B som overlegen trap-rapper, og hvor Jay-Z skyder mod både Grammy og NFL, hvor han var nomineret otte gange men gik tomhændet hjem fra førstnævnte (”Tell the Grammys fuck that 0 for 8 shit”) og hvor han bekræfter rygterne om at han sagde nej til at optræde til det ellers prestigefyldte halftime show til Super Bowl (“I said no to the Super Bowl/ You need me, I don’t need you/ Every night we in the end zone/ Tell the NFL we need stadiums too”).

På ”BOSS” er Beyoncé on point med fraseringer, vi ikke har hørt fra hende siden Destiny’s Child-dagene, mens hun slynger N-ordet til højre og venstre og langer ud efter soccer moms og blærer sig med sin rigdom (”My great-great-grandchildren already rich/ That’s a lot of brown children on your Forbes list”). ”NICE” følger efter og er en lettere uvedkommende skæring, med repetitivt klaver og Pharell med som gæst, hvor man som lytter ikke kan lade være med at forestille sig tre voksne mennesker stå og fjolle i studiet med ”I’m nice, nice, nice, nice, nice, nice, nice”-lyrik for derefter at grine hele vejen til banken. I forlængelse deraf er det egentlig meget passende at Bey rapper: “If I gave two fucks about streaming numbers, would have put Lemonade up on Spotify, fuck you” med henvisning til at parrets musik selvfølgelig primært er tilgængeligt på det selvejede Tidal.

Og her kan overtegnede ikke lade være med at knytte en lille kommentar til problematikken omkring det her power couple. For The Carters er alt det, vi andre ikke er: Kunstnere i verdensklasse med et skarptskåret brand i æstetisk lækker indpakning. Alt er kalkuleret og overtænkt ned til mindste detalje, og Beyoncé og Jay-Z er to enormt dygtige forretningsmænd – så dygtige, så en lille djævel på min skulder sidder og hvisker: ”Kapi-svin, kapi-svin” i mit øre. Jeg er vel ikke den eneste, der har det sådan?

Alt i alt er EVERYTHING IS LOVE faktisk lidt skuffende: Jeg savner noget mere Beyoncé, og jeg savner noget mere Jay-Z. På de fleste skæringer fungerer de godt sammen, men det bliver også lidt ensformigt. De fungerer bedre hver for sig end sammen – i hvert fald i albumformatet. Se bare på Lemonade og 4:44, der er intet mindre end to geniale plader. Det er dog forfriskende at opleve at ægteparret har skummet fløden af toppen, da der er mere balls og mindre cheeseEVERYTHINGS IS LOVE, end man kunne have frygtet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA