x
Os: Vol. 1: Nul til 100

Os
Vol. 1: Nul til 100

Kluddermutter-rap med potentialer

GAFFA

Album /
Udgivelse D. 01.07.2018
Anmeldt af
Anders Hjortskov

En ny gruppe har set dagens lys og kræver deres plads med Nul Til 100 - en effektiv introduktion af OS, et rapkollektiv, der er “i sovsen, kammerjunk” som den naturlige frontmand, Moon Afflick, siger.

Der er masser af shababs, der har para på dutdut, suger chocolat og andre udbredte invandrerslang-termer, som peger over mod Gio, Gili, Sivas og andre populære hitliste-rappere. Beat-produktionen fra Tau Mau falder ikke igennem, men mangler noget bund og ikke mindst noget originalitet for at komme op og støde. “Chiquita” er et af de irrelevante hitlisteforsøg, der ligger sig i slipstrømmen af populære indvandrerrappere i DK.

De mange rappere og sangere vikler sig også ind i en omgang kluddermutter, hvor det kun er få vers, der rigtigt brænder igennem. “Forsider” viser potentialet for kollektivet med en aggressiv trap som forbillede. Den den guitardrevne “Para Cok” og ikke mindst tilbagelænede “Farveller” laver en perfekt balance mellem evner og ambitioner - og stadig med skægge sætninger som “sydpå, jeg snakker ikke Skanderborg.” Ok så.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA