x
Provins-dj’en, der blev superstjerne

Morten, Tinderbox, Blå Scene

Provins-dj’en, der blev superstjerne

Anmeldt af Adam Bouttai | GAFFA

Kan du huske Morten Breum, før han skippede efternavnet, og man kunne støde ind i ham bag mikserpulten til den lokale gymnasiefest? Det var dengang, solarier og pokemon-hår var in, da bartenderne var begyndt at lange MOKAÏ over disken, og dengang diskoteksgæster skrålede med på ”Højere Vildere”.

Da Breum i 2009 headhuntes af techno-cirkusset White Sensation til at sætte gang i et hvidklædt nationalstadion, er det under stor furore fra inkarnerede house-følgere, der nægter at acceptere, at deres fest skal inficeres med provinsiel elektropop. Breum kvitterer med et fænomenalt sæt i Parken og beviser, at han er i samme liga som Kjeld Tolstrup og Rune RK, der året forinden har indtaget Østerbro. Med udgivelsen ”Drop” og giga-hittet ”I Like It” står det tidligt klart, at Danmark er blevet for småt for den karismatiske aarhusianer. Sulten efter mere tvinges han i kunstnerisk eksil i Los Angeles. Resten er bastung EDM-historie.

En hitmaskine med crowd control

Lidt over midnat drysser det så småt ind med vodka-Red Bull-segmentet, godt beduggede af Steve Aokis vanvid på Magicbox. MORTEN begynder i fuldmånens skær med et brag og introducerer sit tidlige bagkatalog i et medley, inden publikum kastes ud i progressive house-skæringen ”Larva (Far Away)”. Det er allerede klart, at fuldmånen lægger op til, at alle seriøse dansemus får fremmanet deres indre varulv til en hæsblæsende audiens med en perlerække af tramper-guf.

MORTEN formår gennem sit sæt at eje scenen med varme og karisma gennem bl.a. underforståede referencer med Afrojacks meget passende ”My City” og Smörs edit af Orgi-E’s ”Mand 2.0”. Det emmer af personlighed, og de største club bangers leveres i intense mashups; Spritnye ”Adumu”, ”Ukali” og EDM-bæstet ”Himalaya”, med et drop så modbydeligt ondt, at man bare har lyst til at lime pladen fast til cd-afspilleren – de er der alle sammen, smukt svøbt ind i exceptionel lyd, et flot lysshow, masser af dedikation fra skiverytterens side og gæsteoptrædener fra Steve Aoki og MC Gee, for hvem der næppe findes bedre erstatning som EDM-ceremonimester.

Guilty pleasures og tempofald

Efter en times hårdtslående drops med fokus på big room og dubstep-elementer sættes tempoet i bero med en æren af Aviciis minde gennem ”Wake Me Up” og den afdøde stjerneproducers remix af MORTEN’s ”Beautiful Heart”. Tempoet falder desværre yderligere med guilty pleasure-sangene ”Fest” og ”Domestic”, der giver køb på den internationale lyd til fordel for bedagede elektropop-crowd pleasers. Optakten til festens klimaks rammer derfor ikke nær så hårdt som ønsket til trods for, at ”Hypnotized” flankeres med kaskader af ild, røg og konfetti inden future bass-trackene ”Where Are Ü Now” og ”Keep Me From You” klinger af, og MORTEN til hiphop-singlen ”Family”, uddeler high-fives til alle på forreste parket.

Når Morten spiller på de største klubber og internationale festivaler, er han MORTEN, men når han for en kort bemærkning hjemvender til Danmark, så vil han altid være Morten Breum. Han ved, vi har brugt vores ungdom på at synge med på hans sange. Han ved også, det er dem, vi tager med i huskebogen inden den kollektive adrenalin-afrusning efter dette house inferno af en nattefest. Ja, hvor meget jeg end vil skjule det, indrømmer jeg blankt: jeg har også ”Fest” på både hjerne, tungebånd og playliste i skrivende stund. MORTEN, hvis du læser med, og jeg tror, at jeg snakker på vegne af alle clubbers foran Blå Scene: Vi glæder os til at se dit talent udfolde sig i stadionformat, men vi håber, at du aldrig glemmer at komme på visit her i provinsen.

 

Sætliste:

”Højere Vildere (Skru Op For Den Bitch)” - Nik & Jay vs. (Medley)

“I Like It” - Morten Breum Feat. Camille Jones. vs.(Medley)

“Every Time (You Look at me)” - Morten Bream vs. (Medley)

“Never surrender” feat. Jay Colin Morten Breum (Medley)

“Larva (Far Away)” - MORTEN: 

“Smack!” - Mike Cervello & Cesqeauk

“My City” - Afrojack & Disto

“Ukali” - MORTEN vs. “I Could be the one” - Avicii (Mashup)

“Barricade” - Axwell

“Tomahawk” - Borgore

“BLKKK SKKKN HEAD”- Kanye West vs. “Rock and Roll Part 2“ - Gary Glitter (Mashup)

“Himalaya” – MORTEN vs. “Glowing” Nikki Williams (Mashup)

“Certified” - MORTEN & Twoloud

“Stick Em” - DJ Isaac & Crystal Lake

“Sick” - DNF x I.GOT.U

“Dem Shots” - Quintino & Alvaro

“Smack My Bitch up” – The Prodigy

“Tambores - Andrew Rayel & Graham Bell

“Mand 2.0” Orgi-E feat. Jooks. (Smör edit)

“Vago” - Nari & Milani, Maurizio Gubellini feat. Nicci

“Never Be Like You” - Flume feat. Kai (Martin Solveig Remix)

“One” - Swedish House Mafia

“Babylon” - Congorock (4b Remix)

“Falling” - Alesso (Brohug Remix)

“Kids” - Steve Aoki & MORTEN

“The Middle” - Zedd og Maren Morris & Grey (JapaRoLL Remix)

“Adumu” – MORTEN (Mashup)

“Ragga” - Thomas Newson

“Paradise” - Coldplay (Fedde Le Grand remix)

“When Love Takes over” - David Guetta feat. kelly Rowland

“No Beef” - Afrojack feat. Steve Aoki

“Trouble” - Wiwek & Gregor Salto feat. MC Spyder

“Take Over Control” - Afrojack feat. Eva Simons 

“Fest” Nik & Jay, Morten Breum.

“Krypton” - Ummet Ozcan

“Wake Me Up” - Avicii

“Beautiful Heart” - MORTEN feat. Frida Sundemo (Avicii-remix)

”Stadium” - DiMaro & D-Stroyer

“Domestic” - Morten Breum Feat. Nik & Jay

“Hypnotized”- MORTEN

“Where Are Ü Now” - Jack Ü feat. Justin Bieber. 

“Keep Me From You” – MORTEN feat. ODA

“Family” - MORTEN Feat. Dave East - (Outro)

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA