x
Showtime. Funky norske festaber satte teltet i kog

Kakkmaddafakka, Roskilde Festival, Avalon

Showtime. Funky norske festaber satte teltet i kog

Anmeldt af Jan Opstrup Poulsen | GAFFA

De kommer fra det grå og regnfyldte Bergen i Norge, og måske det var årsagen til den både overstadige og mere end feststemte optræden på den solrige festival. Måske havde de bare fået solstik.

Men ingen tvivl om, at Kakkmaddafakka var kommet for at skabe en fest, og det var lige, hvad publikum var kommet efter.

De bragede afsted med funk, disco og tilmed en skvat calypso, så ikke et ben stod stille. Helt hvad der var blevet af deres mere vindende guitarpop stod ikke klart. Der var prøver på de to brødre Axel og Pål Vindenes catchy guitarspil og smukt afstemte vokalharmonier. De lignede to glade hippier, der endelig havde fundet deres fest. Men det var de få steder under koncerten, hvor de turde træde et skridt tilbage og lade musikken tale for sig selv.

Musikalsk var der dog ingen slinger i valsen for det hårdt spillende band, der leverede ved kasse ét med en stor portion professionalisme. De havde mere end bare tempo i deres glade optræden.

Samtidig var Kakkmaddafakka ekstremt begejstret for at stå på festivalen igen efter to år. Og der skortede ikke på crowdpleasing fra de karismatiske brødre, der brugte en del energi på publikum. På alle måder det sikre festivalkort overfor et publikum, der tog hul på musikprogrammet.

Der var derfor gensidig kærlighed og fuld overensstemmelse mellem band og publikum, men det var så på bekostning af de musikalske underfundigheder, som Kakkmaddafakka så fornemt mestrer.

En festivaloptræden efter bogen og et godt kogt telt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA