x
Vi gør det sammen. Peter Sommer tog publikum helt ind

Peter Sommer, Roskilde Festival, Orange Scene

Vi gør det sammen. Peter Sommer tog publikum helt ind

Anmeldt af Jan Opstrup Poulsen | GAFFA

Peter sommer åbnede med intro- og introduktionssangen ”Skønne spildte kræfter” fra Elskede at drømme, drømmer om at elske. Et sang, der byder bandet Tiggerne og publikum indenfor i trubadurens selvoplevede verden. Og Peter Sommer mente det alvorligt.

På Orange Scene under en temmelig stegende sol insisterede han på at være i konstant dialog med publikum. Der blev derfor snakket – og ikke talt – mellem og undervejs i sangene. Et modigt træk i dette storformat, men velafprøvet hos solisten, der troede på sig selv og sine sange. Og han formåede at holde publikum fast koncerten igennem. Fremmødet var ikke voldsomt, men belønningen udeblev ikke.

Hans trofaste band Tiggerne var en sand fornøjelse, og de havde ingen problemer med at spille scenen op med deres undergravende rock, eller når de lagde en mere blid underlægning til Peter Sommers livshistorier. Den mørke tone var fuldt ud til stede, når Tiggerne trådte i karakter med en hårdt kantede rock, der aldrig glemmer nuancerne. I det hele taget er det befriende at høre et orkester, der der i den grad kan spille opbyggelige sange og mestrer den rummelig lyd.

Peter Sommer lagde selv vægt på at komme hele vejen rundt i sit bagkatalog, og selvfølgelig fik vi hans første sang og altid sikre koncertnummer ”8660”, hvor publikum kom med på sang.

Det blev en tur down memory lane i Peter Sommers liv. Og han har ingen berøringsangst over for at blive lidt sentimental i sine lange oplæg til sangene. Man kan også vælge at kalde dem rørende. Historierne er i hvert fald en vigtig del, når Peter Sommer skaber sit personlige forhold til publikum.

Og en entertainer er denne livsens trubadur så sandelig også. Han forstår at give det hele en humoristisk og selverkendende drejning. Alle følte sig godt underholdt.

Selv om Peter Sommer spiller rock, så det basker, så blev det dog aldrig til den sønderrivende rockkoncert, som han og Tiggerne uden tvivl kunne have rystet ud af ærmet. Fokus var et andet og mere personligt sted, og det passede så glimrende til denne tidlige solskinsaften.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA