x
Florence + the Machine: High As Hope

Florence + the Machine
High As Hope

Florence formår stadig at tryllebinde

GAFFA

Album / Republic
Udgivelse D. 29.06.2018
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Fjerde udspil fra Florence Welch og hendes maskineri er noget mere nedtonet end den barokke tilgang til sin musik, vi efterhånden har lært at forvente fra hendes kyndige hænder. Dermed ikke sagt, at der ikke er rigeligt med storladenhed og drama i både musik, tekster og vokal på High As Hope, der både byder på gammelkendte dyder og tager Welch og hendes talent nye og spændende steder hen. Lyt for eksempel det både foruroligende skrattende og delikat jazzede i formidabelt klirrende ”Big God”.

Sangene er rørende og velskrevne, og med Welch som yderst personlig guide kommer vi omkring melodisk medrivende beretninger om spiseforstyrrelser (”Hunger”), søsterkærlighed (”Grace”) og Patti Smith (”Patricia”), der blandt andet hyldes med ordene: ”You’ve always been my north star (…) And do you understand with every seed you grow you make this cold world beautiful?”

Vokalen er stor og udtryksfuld som altid, og selvom der sine steder er skruet ned for de musikalske bjergtinder og store stormombruste havoverflader, formår Florence stadig at fremmane sug i mellemregionen og det nære udtryk, man som lytter møder på ”100 Years”, hvor strygerne snarere indtager karakter af gnistrende og sammenbidte tandsæt end åbne landskaber.

Det klæder Florence at se fremad, og med plads til dybe indåndinger, store armbevægelser og stille stunder formår Florence + the Machine stadig at tryllebinde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA