x
Ray Davies: Our Country - Americana act 2

Ray Davies
Our Country - Americana act 2

Fortællinger uden egentligt bid

GAFFA

Album / Legacy
Udgivelse D. 06.07.2018
Anmeldt af
Henrik Friis

Andet kapitel i Ray Davies’ Americana-udspil er løst bygget op omkring hans bog af samme navn: Om Davies’ fascination af mulighedernes land gennem musik og film lige fra barndommen i England over såvel Kinks’ som hans egne opleveler ”over there” som musikere siden 60’erne.

Som med første album har han gruppen The Jayhawks med som musikalske partnere udi americana, jazzy blues, doo-wop m.v., til at klæde fortællingerne om skæve personager og selvoplevede mærkværdigheder på – inklusive da The Kinks fik fire års forbud mod at optræde i USA (på grund af internt slagsmål), eller da Davies blev skudt i benet efter et røveri i New Orleans!

Men trods emnerne og Davies’ vanlige ironi bider projektet ikke rigtigt på – og det skyldes ikke alene Davies’ stadige afbrydelser i fortællerens rolle. Hvor velspillet og velment det end er, kommer fortællingerne – inklusive Kinks-fortolkninger – ikke rigtigt ind under huden. For meget Onkel Ray-hyggepræg. For lidt, der skiller sig ud. Det kommer ikke nær til at give nær den opmærksomhed, som de gendannede The Kinks vil generere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA