x
Alborosie Meets The Wailers United: Unbreakable

Alborosie Meets The Wailers United
Unbreakable

ANMELDELSE: Superstærkt reggaealbum

GAFFA

Album / VP Records
Udgivelse D. 29.06.2018
Anmeldt af
Henrik Bæk

Hvad gør man, hvis man er nabo til The Wailers' gamle keyboardspiller Tyrone Downie og selv har et musikstudie i verdensklasse – ja, så spørger man selvfølgelig keyboardspilleren, om ikke man skal lave noget musik sammen.

Når man så i forvejen jammer sammen med Carlton Barrett Jr., der er søn af The Wailers' verdenskendte bassist Aston "Familyman" Barrett og spiller trommer, præcist som sin kendte onkel Carlton Barrett gjorde det under Marley-tiden, så er man allerede godt på vej.

Derfra var der så ikke langt til at få Familyman og guitaristen Junior Marvin med om bord på det spændende projekt, der bærer titlen Alborosie Meets The Wailers United og albummet Unbreakable.
"Jeg har altid været en stor fan af Bob Marley & The Wailers og den helt unikke reggaelyd, de skabte sammen", fortalte den sicilianskfødte reggaesanger, multiinstrumentalist og producer for nylig i et interview til GAFFA, og netop den lyd er det lykkedes at genskabe på udgivelsens i alt 14 numre, heraf to korte dub-tracks.

Overraskende lægger albummet ud med en hård omgang rock-reggae på nummeret The Unforgiven, der er en reggaeversion af Metallicas store hit af samme navn, og hvor Junior Marvins lead-guitarist får plads til et par soloer som i de gamle Wailers-dage. Reggae new-comers Raging Fyah fra Kingston medvirker på nummeret, som Metallica forinden udgivelsen skulle godkende.

På fire af de øvrige numre har Alborosie inviteret andre musikalske venner i studiet. Dette er således tilfældet på de glimrende Mystical Reggae med Jah Cure, Too Rock med Beres Hammond og Unbreakable, hvor J. Boog fra Hawaii har lagt vejen forbi Alborosies Shengen Studio i Kingston, der har dannet rammen om indspilningerne. Alle tre numre er for øvrigt en hyldest til reggaemusikken.
Contradiction er det Chronixx, der synger med på et nummer om korrupte politikere, der lover ét, men gør noget andet – et nummer der allerede har været i heftig rotation på verdens reggae radiostationer og et klart hit såvel i som udenfor reggaekredse.

For de fleste kan det være farlig grund at begive sig ud på et sådant projekt – i og med at The Wailers stort set er synonym med Marley og derfor for mange kan ende som et musikalsk selvmål, men i dette tilfælde er missionen så absolut lykkedes, og tilbage står man med et album, der meget vel kan gå hen og blive det bedste i 2018 – simply Unbreakable.  Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA