x
Stuart A. Staples: Arrhythmia

Stuart A. Staples
Arrhythmia

Stilfærdigt besættende soloalbum fra Tindersticks-frontmanden

GAFFA

Album / City Slang
Udgivelse D. 15.06.2018
Anmeldt af
Espen Strunk

Frugten af et tabt år, har den efterhånden 52-årige Staples kaldt sit første soloalbum i 13 (!) år. Hvad man skal lægge i det får stå hen: Sikkert er det, at her er tale om et udfordrende album, som selv for frontmanden i Tindersticks forekommer demonstrativt underspillet, hvilket ret beset ikke siger så lidt.

Blot fire titler på godt 60 minutter – med den 30 minutter lange instrumental ”Music For A Year In Small Paintings” som kulmination og centerstykke. Det er så absolut ikke for alle (visse anmeldere har allerede været ude med lunkne vurderinger), og det siger muligvis mest om undertegnedes mentale habitus – men herhjemme er albummet altså gledet ind under huden.

Som et stilfærdigt besættende bekendskab, hvor hjemsøgte lydkulisser danner ramme om linjer som “A quiet, a quiet desperation / A space lit by a screen / Just a part, only the real / The real just, a new real / With it's own pretending / The new real / It's own pretending”.

Det kræver givetvis både tålmodighed og en særlig sindstilstand - men den dvælende lytter belønnes med et usædvanligt og smukt album.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA